[NOVO] Garmin Forerunner 35 WHRM recenzija

Predstavljamo novi model iz Garminove obitelji jednostavnih sportskih pametnih satova. Osnovna značajka je poboljšani optički senzor za mjerenje pulsa na zapešću prilikom kretanja i praćenje pulsa  u mirovanju uz pomoć Elevate tehnologije. Svi prikupljni podaci se mogu direktno putem uparenog mobitela+ slati na Garminov web servis Garmin Connect ili preko USB-a direktno na PC.

 

Od programskih noviteta ovaj model ima mogućnost odabira tipa sportske aktivnosti između: trčanja, trčanja na traci (pri čemu se automatski gasi gps), bicikliranja, kardio treninga i pješačenja.

MoveIQ aplikacija automatski pokušava odrediti tip aktivnosti ako niste uključili gps i tada koristi akcelometar koji je samo kalibrirajući i dužom upotrebom sve točniji.

 

Ovaj model je kockastog oblika, malo netipičan za Garminov dizajn i to daje malo osvježenja na tržištu sportskih satova u ovom segmentu cijene i kvalitete proizvoda.

Ekran je veličine 23.5×23.5mm,  a na raspolaganju za prilagođeni prikaz podataka su dva prozora sa po tri tipa informacija mjerenja aktivnosti sa novom standardnom 1 sekundom razmaka. Dodatnom prilagodbom putem mobitela ili sa web servisa Garmin Connect mogu se aktivirati još dva dodatna prozora za prikaz mjerenja.

Od podataka za prikaz na ekranu možemo odabrati: vrijeme, udaljenost, tempo, kalorije, puls, zonu pulsa, vrijeme kruga, udaljenost kruga, tempo kruga, prosječni tempo i kadencu.

 

Mogućnost kvalitetnog programiranja treninga svakako će obradovati sve veći broj rekreativnih trkača i polaznika školica trčanja.Tako možemo odabrati intervalni trening, trening koji kombinira hodanje i trčanje, virtualni pacer i otvoreni trening koji dodatno programiramo prema potrebama specifične aktivnosti.

 

Od smartwatch funkcija kada je uparen sa kompatibilnim mobitelom može se koristiti za prikaz poruka, tekstualnih i zvučnih upozorenja te upravljanje reprodukcijom glazbe.

 

Ostale istaknute funkcije su svakako opcija zvučnog i vibracijskog upozorenja, pomoć pri pronalasku izgubljenog uparenog mobitela, vodootpornost i praćenje drugih brojnih aktivnosti kao što su: broj koraka, potrošene kalorije, razne udaljenost, dužina spavanja, minute intenzivnog vježbanja i neprekidno praćenje pulsa.

 

test 1.

Testiranje funkcija sata  u sklopu utrke urbane gradske orijentacije Notjnog mini treninga.

Za tip aktivnosti odabrao sam trčanje na otvorenom sa svim mjerenjima osnovnih podataka osim bilježenja automatskih krugova.Radi specifičnosti trke/treninga gdje se traže kontrolne točke aktivirao sam mogućnost ručnog određivanja udaljenosti do zadane kontrole.

Na takvom tipu aktivnosti uvijek je zanimljivo kasnije analizirati koliko je pojedinim učesnicima trebalo od jedne kontrolne točke do sljedeće.

 

Sat je kvalitetno odradio sva mjerenja, indikator baterije nakon 80 min i dalje je pokazivao maksimalni kapacitet a dolaskom na cilj i uparivanjem sa mobitelom trening je poslan na web servis Garmin Connect. Ono što se može primjetiti na detaljnom pregledu statistike i podataka je odstupanje gps zapisa od prikaza ulica grad. Taj podatak i nije čudan jer smo se kretali između zgrada, kroz haustore, tunelom ispod Griča i kroz šumarke oko Tuškanca. Kada se radilo o trčanju po otvorenim prometnicama  može se vidjeti točnost mjerenja gps pozicije.

Zapis treninga sa sata: https://connect.garmin.com/modern/activity/1483843081

test2.

Programirani intervalni trening sa uključenim svim opcijama sata.

Jedna od programskih mogućnosti ovog modela je i unaprijed odrediti parametre specifičnog intervalnog treninga.Tako možemo odrediti tok cijelog treninga, fazu zagrijavanja , dio centralnog dijela sa ciljanom podacima udaljenosti i vremenom te završnu fazu rastrčavanja.

Završetak faze intervala sat označava porukom te zvučnim ili vibracijskim signalom.

 

Tokom treninga sat je bez problema odradio zadani intervalni program, upozorio na poruku sa uparenog mobitela i zvučno upozorio na izlazak iz zadane puls zone.

 

rezime:

 

FR35 je jednostavan za upotrebu, lagan i funkcionalan sat koji svojim mogućnostima zadovoljava osnovne potrebe svakog sudionika u aktivnom kretanju i sportu.

Svakako ga preporučam kao startni model za upoznavanje sa Garminovom linijom sportskih satova, koji uz brojne dodatne opcije i programskom podrškom predstavlja kvalitetan izbor u cjenovnom rangu osnovnih modela.

 

 

Ono što mi osobno nedostaje na ovom modelu a vjerovatno će biti implementirano u naredni model 45 iz ovog serijala neke su od dodatnih funkcija satova višeg ranga :

  • mogućnost odabira prikaza vremena dana u jednom od polja prilagođenog prikaza podataka
  • tipka za skrolanje menija u suprotnom smjeru
  • opcija večeg broja vremenskog alarma kroz duže razdoblje aktivnost

Permanent link to this article: http://www.polufinale.hr/novo-garmin-forerunner-35-whrm-recenzija/